divendres, 8 d’agost del 2014

Objectiu del bloc

De Xauxa...

En el meu bloc salutipessetes.blogspot.com.es, he estat reflexionant sobre l'economia, de com es podria organitzar una economia sana, justa, eficient... des de la “meva” perspectiva d'esquerra.

Per sentir-me lliure de condicionants, he situat aquesta economia en una illa deserta (Xauxa) i he suposat que eren uns nàufrags els que prenien decisions, sense que cap d'ells fos condicionat per una situació de partença de privilegi.

N'estic content dels principis que, des de la meva visió, he anat enumerant per aconseguir una economia sana però reconec que he fet trampa perquè mai no ens trobarem en aquestes condicions idíl·liques; l'economia fa temps que funciona, hi han molts interessos creats,... i, des de l'esquerra no es pot pretendre un canvi total i radical a curt termini. L'economia que vivim (i patim) no es pot parar perquè, com quan es va en bicicleta, una parada implicaria una caiguda.

... a la realitat possible

Hem d'aprendre a gestionar l'economia a curt termini des d'una perspectiva d'esquerra, adaptant les actuals eines, desfent prejudicis -creats des de la dreta i de l'esquerra-, canviant valors,... és a dir, hem de construir, des de l'economia actua, una nova economia realment transformadora.

Son temps engrescadors, estem superant el pensament econòmic únic... però sento molts, masses, arguments econòmics simplistes, fàcils – massa fàcils – que xocaran  amb la realitat.

Hem d'adequar les perspectives a la realitat possible per evitar desenganys... Per contribuir a aquest objectiu engego aquest bloc que espero que em serveixi per pensar i per anar construint la meva visió de l'economia d'esquerra.

... des de la esquerra

Amb el nom d'aquest nou bloc, 3conomia, he volgut simbolitzar el canvi d'orientació de la lletra E, que en la paraula Economia mira cap a la dreta, girant-la, des d'una perspectiva d'esquerra pel número 3 (que a 3conomia mira a l'esquerra). 

Aniré escrivint sempre amb voluntat de divulgació i amb la intenció de contribuir al debat.

Si voleu, hi sou tots convidats.


Víctor Prat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada