divendres, 8 d’agost del 2014

l’3conomia és fàcil d’entendre

Comprimits d'3conomia

Resum:
l’3conomia és fàcil d’entendre.  Hem de fugir dels que fan servir argot pretensiós i escoltar les persones que saben explicar planerament  l’economia, com el periodista Josep Maria  Ureta


Text:

Hi ha la impressió generalitzada que la 3conomia és una matèria difícil, molt complicada d’entendre.

Però us asseguro que això no és veritat. La pretesa dificultat rau en que hi ha molta gent que, al parlar-ne sense el suficient coneixement, fa servir argot com a mostra de la seva “saviesa”.

Com més paraules “tècniques” millor, deuen pensar, i per això moltes  notícies de premsa, per exemple, només s’entenen si es disposa d’aquest diccionari inútil de tecnicismes pretensiosos.

Però l’3conomia és molt més senzilla que tot això, per entendre-la només s’ha de ser capaç de sumar, restar, multiplicar i dividir, a més de pensar.

Us explicaré un truc que us ajudarà: per molt que us parlin de economies inimaginables per la seva grandària (la d’un país, CCAA, ajuntament ,...), sabeu que tot funciona com la vostra economia domèstica. Sempre hi ha uns diners limitats, que provenen d’uns cobraments i que serveixen per fer els pagaments, i quan aquests són superiors provoquen un endeutament...

Si voleu un exemple d’una persona entesa en economia, que sap explicar de forma planera els problemes i les solucions (quan n’hi ha) i els interessos que mouen les decisions,... us aconsello que llegiu i escolteu al periodista Josep Maria Ureta. Veureu que l’economia és fàcil d’entendre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada